Registriraj ali prijavi se
Večina funkcionalnosti je na voljo le registriranim uporabnikom, zato se registriraj; ali pa se v zgornjem desnem kotu prijavi v sistem, če že imaš uporabiško ime. Če se ne želiš prijaviti, lahko vseeno prebrskaš del naše zbirke nalog (ne moreš pa jih reševati).


Kaj je Putka

Putka je sistem za učenje programiranja in reševanje algoritmičnih problemov; podobno kot TopCoder, CodeChef ali USACO-va stran za trening. A naloge na Putki so za razliko od naštetih strani napisane v slovenskem jeziku. Več »


Zadnje novice

sre 17 Jan 2018 17:01 jelko

Odprto tekmovanje v računalniškem programiranju

V soboto, 20. 1. 2018 bo med 18. in 20. uro na tem strežniku "Odprto spletno tekmovanje v računalniškem programiranju". Tekmovalci naj rešujejo naloge v eni izmed naslednjih skupin:

  1. skupina - Učenci sedmih in osmih razredov in kdor programira manj kot eno leto
  2. skupina - preostali učenci osnovne šole in kdor programira največ dve leti
  3. skupina - vsi ostali

Tekmovanje bo javno, vendar je potrebna registracija na tem strežniku. Naloge bodo dostopne v času tekmovanja. Rezultati bodo javni še približno 24 ur, nato jih bomo iz javnega dela umaknili.

tor 10 Okt 2017 14:10 jelko

Pouk programiranja pri ZRI Ljubljana

Vse, ki imate uporabniško ime na sistemu PUTKA, obveščamo, da od 1. oktobra dalje poteka pouk računalniškega programiranja pri Zavodu za računalniško izobraževanje Ljubljana za tekoče šolsko leto. Razpis najdete na naslovu: http://www.zri.si/Mladina/index.html. Pouk poteka po urniku objavljenem na naslovu: http://www.zri.si/Mladina/urniki.html.

Naknadni vpis je trenutno še možen nekaterih v skupinah, kjer so še prosta mesta. Prosimo, da nam zainteresirani izpolnjeno prijavnico posredujete na naslov: Zavod za računalniško izobraževanje Ljubljana: info.zri@zri.si

Vse dodatne informacije so na voljo na info.zri@zri.si ali po telefonu (01) 5190-828 vsak delovni dan med 11. in 13. uro.

Prosimo, če obvestilo posredujete tudi takim znancem ali prijateljem, ki bi jim ta informacija koristila.

ned 27 Avg 2017 15:08 jelko

Žiga Željko je prejel bronasto medaljo na IOI

V Teheranu (Iran) je bila med 28. julijem in 4. avgustom 2017 29. Mednarodna olimpiada iz informatike (IOI). Slovensko ekipo so na tekmovanju zastopali Žiga Željko, Tim Poštuvan, Urban Duh in Mitja Žalik. Najuspešnejši je bil Žiga Željko (ZRI Ljubljana), ki je prejel bronasto medaljo.